PRINT_NEWS

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Οι καλύτεροι εκτυπωτές και πολυμηχανήματα της αγοράς

HP DeskJet Advantage 5075 φθηνός εκτυπωτής

Εύκολη εγκατάσταση και οικονομικές εκτυπώσεις και από κινητό. Το πολυμηχάνημα DeskJet Advantage 5075 της HP θα κάνει τη ότι δουλειά του αναθέσεις γρήγορα και ποιοτικά. Πολύ τίμια επιλογή για τα χρήματα που κοστίζει.

HP DESKJET ADVANTAGE 1110 F5S20B

Ο πιο φθηνός και παράλληλα αξιόπιστος εκτυπωτής της αγοράς για απλή οικιακή χρήση. Για εσάς που δεν θέλετε πολλά πολλά αλλά θέλετε μια συσκευή που να μη κοστίζει και μια περιουσία έχετε την επιλογή του HP DESKJET ADVANTAGE 1110 F5S20B που κοστίζει λίγο παραπάνω από 30 ευρώ! Εκτυπώστε με χαμηλό κόστος εκτύπωσης στο σπίτι, απλός στην εγκατάσταση και χρήση. Εξοικονομήσετε ενέργεια χάρη στην πιστοποίηση ENERGY STAR.

HP Deskjet 2630 AiO

Πολύ καλή, αξιόπιστη και φθηνή επιλογή για πολυμηχάνημα, με φθηνά μελάνια. Έγχρωμες εκτυπώσεις, ποιοτικό σκανάρισμα, σύνδεση wifi, χαμηλή τιμή, ότι πρέπει για οικιακή χρήση αλλά και για μικρά γραφεία. Value for money πολυμηχάνημα αφού για να το αποκτήσετε θα χρειαστεί να ξοδέψετε λιγότερο από 40 ευρώ!Αυτό το πολυλειτουργικό πολυμηχάνημα HP, εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα, παρέχει καθαρά και ευκρινή έγγραφα και αντίγραφα, χειροκίνητη εκτύπωση διπλης οψης, ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, ενώ χάρη στο μικρό του μέγεθος χωράει σε όλους τους περιορισμένους χώρους.

CANON Inkjet – PIXMA MG3650

Μικρό στο μάτι μεγάλο στις δυνατότητες, το Canon Pixma MG3650 θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να εκτυπώσεις φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας με ολοζώντανα χρώματα από την άνεση του σπιτιού σου. Κόστος λιγότερο από 60€, μελάνια xl που αξίζουν τα λεφτά τους γιατι βγάζουν έως 600 σελίδες, εκτύπωση διπλής όψης. Πανεύκολη εγκατάσταση, για κινητό υπάρχει η εφαρμογή canon print και βρίσκει τον εκτυπωτή και τυπώνεις. Πολύ καλή η ανάλυση στην εκτύπωση αλλά και στο σκανάρισμα. Ακόμη μια value for money επιλογή κυρίως για οικιακή χρήση και μικρά γραφεία με μικρές απαιτήσεις.

Epson WorkForce WF-2010W

Ποιότητα εκτύπωσης,Ταχύτητα,Διαδικασία εγκατάστασης και η σχέση ποιότητας τιμής είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της απόκτησης του WorkForce WF-2010W της Epson. Κομψός σχεδιασμός που πιάνει πολύ λίγο χώρο, ιδανικός για κάθε περιβάλλον μικρού ή οικιακού γραφείου. Αξιόπιστος, ανθεκτικός, συνδέσεται στο δίκτυο μέσω Wi-Fi ή Ethernet. Αυτόματη ρύθμιση του Wi-Fi, εντοπίζει αυτόματα τις σχετικές ρυθμίσεις σύνδεσης προκειμένου να διαμορφώσει μόνος του τις παραμέτρους του.

Samsung Laser SLC480W

Το Samsung Laser SL-C480W είναι ένα αξιόπιστο έγχρωμο πολυμηχάνημα με υψηλής ποιότητας εκτύπωση με ταχύτητες που αγγίζουν τις 18 σελίδες το λεπτό!
Περιλαμβάνει εκτυπωτή laser, scanner και φωτοτυπικό. Είναι μια συσκευή με μοναδικό design, ιδανικό για την οικογένεια και το γραφείο καθώς είναι πολύ εύκολο στη χρήση, προσφέροντας πολλές δυνατότητες. Εξασφαλίζει ταχύτητες ασπρόμαυρης εκτύπωσης έως 18 σελίδες ανά λεπτό. Διαθέτει σύνδεση Ethernet, Wi-Fi, NFC, USB 2.0 για εύκολες και γρήγορες εκτυπώσεις από σταθερούς υπολογιστές και φορητές συσκευές. ( χειροκίνητη εκτύπωση διπλής όψης )

EPSON Inkjet – Ink Tank System L3060

Ξέχνα τις ακριβές και χρονοβόρες εκτυπώσεις. Τώρα υπάρχει το inkjet πολυμηχάνημα L3060 της Epson! Αποτελεί μια ιδανική λύση για κάθε σπίτι, καθώς είναι σε θέση να σου χαρίσει χαμηλού κόστους εκτυπώσεις.
Άμεσες φωτοτυπίες και ποιοτικές σαρώσεις, χωρίς φύσιγγες μελανιών και με την υποστήριξη ορισμένων ιδιαίτερα λειτουργικών τεχνολογιών όπως το Wi-Fi Direct για να εκτυπώνεις απ’ ευθείας από το smartphone και το tablet σου.
Με συμπαγές design για να χωρά ακόμα και σε ράφια, έπιπλα και επιφάνειες που ο χώρος είναι περιορισμένος, διαθέτει μόνιμη κεφαλή εκτύπωσης Micro Piezo που του επιτρέπει να μειώνει τα έξοδα εκτύπωσης έως και κατά 90%.

Samsung Laser SLM2070

Εξαιρετική απόδοση, ευκολία χρήσης και προσιτή τιμή. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε για τις εκτυπώσεις σας. Το υψηλής απόδοσης πολυμηχάνημα Samsung Laser SL-M2070 παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μεγάλη ταχύτητα και με μειωμένο κόστος. Μειώστε το κόστος εκτύπωσης, χωρίς όμως να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από το καλύτερο. Ο αποτελεσματικός Xpress M2070 Series της Samsung σας δίνει την ταχύτητα που χρειάζεστε για να είστε πιο αποδοτικοί, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα. Χάρις το λογισμικό Easy Printer Manager, ο εκτυπωτής αυτός είναι ιδιαίτερα εύκολος στη χρήση.

Πώς να επιλέξετε τον εκτυπωτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας

Εργασίες. Κουπόνια. Οδηγίες τελευταίας στιγμής. Ότι χρειάζεστε για εκτύπωση, υπάρχει ένας οικιακός εκτυπωτής που μπορεί να το κάνει. Και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των HP, Epson, Canon, Samsung έχουν σπρώξει τις τιμές σε τέτοια χαμηλά επίπεδα που μπορείτε τώρα να μπείτε σε ένα κατάστημα και να βγείτε με έναν ολοκαίνουργιο εκτυπωτή για 50€ ή λιγότερο.

Αλλά επιλέγοντας έναν οικιακό εκτυπωτή μπορεί να είναι δύσκολο δεδομένης της τεράστιας δυνατότητας επιλογών στην αγορά, για να μην αναφέρουμε τους περίπλοκους όρους που φαίνεται να περιπλέκουν τη διαδικασία. Με αυτό κατά νου, έχουμε συντάξει έναν γρήγορο οδηγό αγοράς για την επιλογή ενός οικιακού εκτυπωτή, με απλές εξηγήσεις για μερικούς από τους πιο κοινούς όρους και συστάσεις που θα εξυπηρετήσουν την πλειοψηφία των χρηστών.

Inkjet ή λέιζερ;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλοι οι αγοραστές είναι, να βρούμε ένα απλό θέμα, για το τι και πόσο σχεδιάζετε να εκτυπώσετε.
Οι έγχρωμοι εκτυπωτές inkjet αποτελούν τον κύριο όγκο της αγοράς απλώς και μόνο επειδή μπορούν να εκτυπώσουν σχεδόν οτιδήποτε: Εργασίες, διαγράμματα ή γυαλιστερά φωτογραφίες φυσικά με έγχρωμη εκτύπωση. Και οι σημερινοί εκτυπωτές inkjet και all-in-one είναι γρήγοροι, συχνά με ταχύτητες εκτύπωσης που ανταγωνίζονται ή ξεπερνούν τα αντίστοιχα λέιζερ και προσφέρουν και έγχρωμη εκτύπωση.

Οι εκτυπωτές leiser είναι μια καλή επιλογή για γραφείο όταν το μεγαλύτερο μέρος της εκτύπωσης που πρέπει να κάνετε είναι μονόχρωμο. Ως επί το πλείστον, οι μονόχρωμοι εκτυπωτές leiser μπορούν να αγοραστούν σε προσιτές τιμές, να προσφέρουν καλή ταχύτητα εκτύπωσης και στις περισσότερες περιπτώσεις να παρέχουν εκτυπώσεις με χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα από το έγχρωμο inkjet. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα εγκαταλείψετε την ευελιξία που προσφέρει ένας έγχρωμος εκτυπωτής inkjet. Οι έγχρωμοι leiser είναι μια άλλη επιλογή, αλλά γενικά έχουν υψηλότερο κόστος ανά σελίδα εκτυπωμένο από ένα έγχρωμο inkjet.

Στο παρελθόν, οι εκτυπωτές leiser έχουν προσφέρει υψηλότερη απόδοση σελίδας ανά φυσίγγιο από έναν εκτυπωτή inkjet. Αυτό αλλάζει, ωστόσο, με μερικούς νεότερους inkjet που προσφέρουν έως 10.000 εκτυπωμένες σελίδες από μια κασέτα μελάνης μονόχρωμης εκτύπωσης και από 7.000 σελίδες ή περισσότερες από κάθε κασέτα έγχρωμης εκτύπωσης. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα και λιγότερο συχνές αλλαγές στην κασέτα.

Για οικιακή χρήση, ένα πολυμηχάνημα έχει νόημα, όχι μόνο επειδή είναι φθηνότερη από την αγορά ενός εκτυπωτή και ενός αυτόνομου σαρωτή, αλλά και για λόγους εξοικονόμησης χώρου. Δεδομένου ότι τα all-in-ones είναι εξαιρετικά συνηθισμένα τους συστήνουμε ιδιαίτερα για οικιακούς χρήστες.

Σημείωση: Σύντομα, μπορεί να μην χρειαστεί να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε έναν αυτόνομο εκτυπωτή ή ένα μηχάνημα all-in-one. Ενώ οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αναδεικνύουν νέες μονάδες εκτυπωτή μόνο για το γραφείο, πολλές από τις νέες συσκευές που εισάγονται για οικιακούς χρήστες είναι μοντέλα all-in-one, καταργώντας σταδιακά τα μοντέλα μόνο για εκτύπωση.

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη διατήρηση των οικογενειακών φωτογραφιών σε χαρτί, αντί να εκτυπώσετε εργασίες, σκεφτείτε έναν ειδικό εκτυπωτή φωτογραφιών. Αν και δεν έχουν την ευελιξία των πολλαπλών εντολών, η ποιότητα των εκτυπώσεων είναι συνήθως καλύτερη και συχνά ανταγωνίζεται ή υπερβαίνει την ποιότητα αυτού που θα λάβατε από ένα φωτογραφείο.

Πολλοί από τους εκτυπωτές που πωλούνται μόνο για αποκλειστική χρήση φωτογραφιών ή γραφικών είναι μονάδες μικρού μεγέθους ικανές να εκτυπώνουν φωτογραφίες έως 4 x 6 ίντσες σε μέγεθος ή μοντέλα ευρείας μορφής που έχουν σχεδιαστεί για την εκτύπωση μέσων εκτύπωσης έως και 24 ιντσών. Τα αναλώσιμα για αυτούς τους εκτυπωτές ειδικότητας είναι επίσης γενικά ακριβότερα από αυτά για τον τυπικό πολυλειτουργικό εκτυπωτή. Τόσο η Canon όσο και η Epson διαθέτουν μοντέλα που εκτυπώνουν 8,5 x 11 ίντσες και χρησιμοποιούν πέντε ή έξι χρώματα μελανιού για την παραγωγή φωτογραφιών με μεγαλύτερη ακρίβεια χρώματος. Και πολλές συσκευές all-in-one έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν φωτογραφίες μεγέθους 8,5 x 11 ιντσών όταν χρησιμοποιείτε το σωστό χαρτί.

Κόστος μελανιών

Εξετάστε το κόστος αντικατάστασης πριν αγοράσετε οποιονδήποτε εκτυπωτή για να μάθετε το κόστος, όταν τα αρχικά φυσίγγια τελικά στεγνώσουν. Ανάλογα με το πόσο συχνά σχεδιάζετε να εκτυπώσετε, μπορεί πραγματικά να αξίζει τον κόπο να αγοράσετε έναν πιο ακριβό εκτυπωτή που χρησιμοποιεί μια φθηνότερη σειρά κασετών. Επίσης, εξετάστε τη δυνατότητα επαναπλήρωσης των δικών σας κασετών, που μπορεί να κοστίζουν δραματικά λιγότερο από την αγορά νέων κασετών κάθε φορά. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι οι πωλητές εκτυπωτών προσθέτουν τώρα μικροσκοπικά τσιπ στα δοχεία τους που παρακολουθούν τη μελάνη ή τη διάρκεια ζωής του γραφίτη για να κάνουν πιο δύσκολη την επαναπλήρωση.

Εκτύπωση διπλής όψης

Ένα χαρακτηριστικό που γίνεται όλο και συχνό και θεωρούμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η αυτόματη αμφίδρομη λειτουργία. Η εκτύπωση διπλής όψης αναφέρεται στην εκτύπωση ή σάρωση και στις δύο πλευρές της σελίδας χωρίς να χρειάζεται να περιστρέψετε τη σελίδα με το χέρι. Σε έναν εκτυπωτή, πραγματοποιείται εκτυπώνοντας την πρώτη πλευρά της σελίδας, τραβώντας τη σελίδα πίσω στον εκτυπωτή, αναποδογυρίζοντας την και εκτυπώνοντας την άλλη πλευρά.

Πολλές συσκευές all-in-one με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) για το σαρωτή έχουν επίσης εκτύπωση διπλής όψης, επιτρέποντάς σας να σαρώσετε και τις δύο πλευρές της σελίδας καθώς τροφοδοτείται το έγγραφο μέσω του ADF. Ένα μηχάνημα all-in-one χωρίς αυτόματο τροφοδότη εγγράφων δεν μπορεί να πραγματοποιήσει εκτύπωση χωρίς να γυρίσετε τη σελίδα πάνω στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης.

Η σάρωση διπλής όψης είναι μια μεγάλη ευκολία αν σαρώνετε συχνά σελίδες, όπως αυτές που έχουν σπαρθεί από ένα περιοδικό. Και η εκτύπωση είναι σχεδόν απαραίτητη αυτές τις μέρες, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χαρτί όταν η εκτύπωση μονής πλευράς δεν είναι απαραίτητη.

Σήμερα, σχεδόν κάθε συσκευή εκτύπωσης προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας. Το USB είναι η τυπική διασύνδεση εδώ και χρόνια και κάθε υπολογιστής διαθέτει πολλές θύρες USB. Επειδή η σύνδεση USB είναι γενικά μια σύντομη, άμεση σύνδεση, απαιτείται ο εκτυπωτής ή το πολυμηχάνημα να βρίσκονται κοντά στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι ασύρματοι δρομολογητές εξοπλισμένοι με θύρες USB, οι οποίοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε και, συνεπώς, να ενεργοποιήσετε την ασύρματη εκτύπωση σε οικιακό δίκτυο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι σύγχρονοι εκτυπωτές μπορούν πλέον να μοιράζονται από πολλαπλές συσκευές μέσω δικτύου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω Ethernet, όπου θα συνδέσετε ένα καλώδιο στο δρομολογητή ή θα μεταβείτε στο δίκτυό σας. Το Ethernet κάνει επίσης ταχύτερη σύνδεση. Ωστόσο, αυτή η ενσύρματη ρύθμιση είναι πιο συνηθισμένη σε περιβάλλον γραφείου από ό, τι στο σπίτι, έτσι λίγα μοντέλα χαμηλών προδιαγραφών θα έχουν μια ενσωματωμένη θύρα Ethernet.

Το πιο συνηθισμένο είναι το Wi-Fi, το οποίο έχει γίνει η πιο δημοφιλής μέθοδος δικτύωσης και σχεδόν κάθε νέος εκτυπωτής που πωλείται για οικιακή ή μικρή επιχείρηση έχει δυνατότητες Wi-Fi. Πολλοί προσφέρουν ακόμη και ένα ασύρματο πρόγραμμα ρύθμισης ενός κουμπιού – αν ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος σε αυτό που υποστηρίζει – καθιστώντας το ζευγάρωμα δικτύων ένα γρήγορο. Μια νέα επιλογή που ονομάζεται Wi-Fi Direct σας επιτρέπει επίσης να συνδέσετε τον εκτυπωτή σας με φορητό υπολογιστή που τον υποστηρίζει, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να συνδέσετε τον εκτυπωτή σε ένα δίκτυο. Το Wi-Fi χρησιμοποιείται επίσης για τη σύνδεση πολλών νέων smartphones, tablet και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών από επιλεγμένους εκτυπωτές που υποστηρίζουν την κινητή εκτύπωση, όπως το πρωτόκολλο AirPrint της Apple. Το NFC (Near-Field Communication) είναι επίσης διαθέσιμο σε ορισμένα μοντέλα, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε τον εκτυπωτή σας σε ένα smartphone ή tablet απλά αγγίζοντας τη συσκευή σε μια συγκεκριμένη περιοχή στον εκτυπωτή σας.

Τις υποδοχές κάρτας μνήμης, το PictBridge και το cloud

Αν σχεδιάζετε να εκτυπώσετε πολλές φωτογραφίες, σκεφτείτε έναν εκτυπωτή με ενσωματωμένες υποδοχές μνήμης, δυνατότητες Bluetooth, PictBridge ή υποστήριξη cloud. Όλα θα σας επιτρέψουν να εκτυπώνετε φωτογραφίες απευθείας από μια φωτογραφική μηχανή ή έξυπνη συσκευή, αποτρέποντάς σας από το να τις μεταφέρετε στον υπολογιστή. Οι κάρτες μνήμης μπορούν να βγουν έξω από την κάμερα και σε μια υποδοχή στον εκτυπωτή σας. Ορισμένοι εκτυπωτές έχουν ακόμη έναν αναγνώστη καρτών πολλαπλών μορφών, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν μόνο τη δημοφιλέστερη μορφή Secure Digital ή SD.

Οι κάμερες με δυνατότητα PictBridge, από την άλλη πλευρά, μπορούν να συνδεθούν σε έναν εκτυπωτή με το ίδιο καλώδιο USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή – αν υποθέσετε ότι ο εκτυπωτής σας είναι εξοπλισμένος με θύρα USB με δυνατότητα PictBridge – ενώ η συνδεσιμότητα cloud σάς επιτρέπει για να στέλνετε φωτογραφίες απευθείας από το Google Cloud Print, το Dropbox και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο. Απλά δεν υπερεκτιμούν τη χρησιμότητα αυτών των χαρακτηριστικών ευκολίας. Μπορεί ακόμα να θέλετε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας σε έναν υπολογιστή, για να αδειάσετε την κάρτα μνήμης και οι περισσότεροι φωτογράφοι θα θελήσουν να εξετάσουν τις εκτυπώσεις τους σε μεγαλύτερη οθόνη πριν τις εκτυπώσουν.

Πολλοί εκτυπωτές με πλήρη λειτουργικότητα, ιδιαίτερα τα πολυμηχανήματα, προσφέρουν πλέον διαδικτυακές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε ιστότοπους όπως το Facebook, το Flickr, το Dropbox και το Google Drive, καθώς και η απομακρυσμένη εκτύπωση. Λάβετε υπόψη ότι εάν ο εκτυπωτής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες ή να τις εκτυπώσετε εξ αποστάσεως από συσκευές όπως smartphone ή tablet.

Χειρισμός χαρτιού

Κάθε εκτυπωτής θα τροφοδοτείται με μια στοιβαγμένη στοίβα χαρτιού A4, αλλά τι γίνεται με τους νομικούς φακέλους, τις κάρτες ευρετηρίου και το γυαλιστερό απόθεμα; Ευτυχώς, πολλοί εκτυπωτές περιλαμβάνουν τώρα ειδικά δίσκους τροφοδοσίας για εκτύπωση σε ειδικά χαρτιά με ασυνήθιστα μεγέθη ή διαφορετικά βάρη, τα οποία μπορούν να διευκολύνουν την αντιμετώπισή τους. Επίσης, εξετάστε το μέγεθος του δίσκου εισόδου. Για μικρότερους δίσκους, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε να προσθέσετε χαρτί όλη την ώρα, ενώ μια χοάνη 250 σελίδων μπορεί να την κάνει μία φορά ανά μήνα.

Ορισμένα μοντέλα που απευθύνονται στον χρήστη του οικιακού γραφείου προσφέρουν επίσης έναν προαιρετικό δεύτερο δίσκο, ο οποίος σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό απόθεμα χαρτιού, να ελέγξετε το απόθεμα ή απλώς να διπλασιάσετε την χωρητικότητα του χαρτιού, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγεμίζετε την τροφοδοσία χαρτιού τόσο συχνά.

Ταχύτητα, σελίδες το λεπτό, ανάλυση και χρώματα

Ήταν αρκετά εύκολο για έναν κατασκευαστή του εκτυπωτή να κάνει εξωφρενικές αξιώσεις για το πόσο γρήγορα οι εκτυπωτές τους είναι, πόσες σελίδες το λεπτό μπορεί να εκτυπώσει, ή τι θα μπορούσατε να περιμένετε όσον αφορά την απόδοση σελίδας από μια κασέτα μελάνης ή γραφίτη. Σήμερα, ωστόσο, σχεδόν όλοι οι πωλητές χρησιμοποιούν ένα τυποποιημένο σύνολο δοκιμών που έχουν αναπτυχθεί και τους έχει χορηγηθεί άδεια από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης. Τα πρωτόκολλα δοκιμών ISO παρέχουν ισότιμη θεματολογία – όλες οι απαιτήσεις και βαθμολογίες αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας τα ίδια σύνολα εγγράφων και τις ίδιες διαδικασίες δοκιμής. Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτές τις προδιαγραφές ως βάση για τη σύγκριση μιας συσκευής με μια άλλη, όχι ως κάτι που θα συναντήσετε αναγκαστικά στη χρήση του εκτυπωτή. Πχ μην κολλάτε αποκλειστικά πόσες σελίδες το λεπτό δίνει ο κατασκευαστής αν εσείς το χρειάζεστε για διαφορετική χρήση.