ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

Χρησιμοποιούνται για να προβάλουν μια επιχείρηση ή ένα άτομο με συγκεκριμένη ειδικότητα. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δοθούν όλες οι πληροφορίες για εσάς χωρίς να σας βλέπουν. Οι επαγγελματικές κάρτες θυμίζουν στους άλλους τις υπηρεσίες που παρέχει ο ιδιοκτήτης τους. Μπορεί να μην τις χρειάζονται άμεσα αλλά στο άμεσο μέλλον κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Η επαγγελματική κάρτα είναι ένα μέσο που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η αγορά. Η επαγγελματική κάρτα πολύ σημαντικός παράγοντας της επαγγελματικής σταδιοδρομίας: Εκεί αποτυπώνονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο υποψήφιος πελάτης ώστε να επικοινωνήσει με τον κάτοχό της.

Το κόστος της επαγγελματικής κάρτας μπορεί να ξεκινήσει από 20 ευρώ και να φτάσει μέχρι και 220 ευρώ. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εκτίμηση του κόστους  είναι πολλοί και εμείς  σας αναφέρουμε 6 σημαντικά σημεία που χρείαζεται να προσέξετε στην αγορά και εκτύπωση της κάρτας σας.

  1. Η διάσταση της κάρτας. Σε περίπτωση που θέλετε την τυπική κάρτα όπου η διάσταση της είναι 9 εκατοστά επί 5 εκατοστά  η τιμή για 1000 τεμάχια ξεκινάει από 70 – 100 ευρώ. Μεγαλύτερη διάσταση σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος.Υπάρχουν περιπτώσεις που η κάρτα είναι 18 εκατοστά επί 5 εκατοστά.Το κόστος εκεί σχεδόν διπλασιάζεται στα  120  – 160 ευρώ τα 1000 τεμάχια.
  2. Η ποιότητα του χαρτιού. Το βέλβετ  χαρτί  300 γραμμαρίων είναι το πιο οικονομικό στην αγορά και επιτρέπει και την πλαστικοποίηση. Η τιμή του ανέρχεται στα 70 – 80 ευρώ. Βέβαια στην αγορά υπάρχουν και χαρτιά όπως: αφής, πιο χοντρά, γλασέ, ματ ή και ακόμη χαρτιά που αντανακλούν στον ήλιο σαν καθρέφτης. Εδώ το κόστος μπορεί να είναι από 100 – 190 ευρώ τα 1000 τεμάχια. Προσέξτε το βάρος του χαρτιού να είναι ικανοποιητικό στην αίσθηση αφή σας και βέβαια την ποιότητα του όσον αφορά την αισθητική ματιά.Ένα τυπογραφείο  σας παρέχει πολλαπλές επιλογές σε ποιότητα χαρτιού, ζητήστε να δείτε έτοιμες δουλειές σε χαρτί που σας ενδιαφέρει.
  3. Η πλαστικοποίηση έχει δύο σημαντικά σημεία που είναι καλό να προσέξετε καθώς αυξάνει το κόστος αλλά διαφοροποιεί και την αισθητική όψη.Το κόστος της ανέρχεται περίπου σε 30-50 ευρώ επιπλέον στα 1000 τεμάχια.Το πρώτο σημείο που αλλάζει με την πλαστικοποίηση είναι τα χρώματα και ο λόγος είναι γιατί γίνονται πολύ πιο έντονα. Το δεύτερο σημείο είναι η αίσθηση στην αφή καθώς νιώθετε την πλαστική μεμβράνη στο χέρι σας. Παίζει ρόλο και βέβαια στην αντοχή από εξωτερικούς παράγοντες.Π.χ μία κάρτα σε ένα καφέ μπαρ με πισίνα είναι προτιμότερο να έχει πλαστικοποίηση από ότι μία κάρτα ενός ανθοπωλείου. Έτσι λοιπόν η επιλογή πλαστικοποίησης είναι κάτι που χρειάζεστε και την γνώμη ενός ειδικού.
  4. 1 όψη ή 2 όψεις? Σκεφτείτε τι πληροφορίες χρειάζεται να περιέχει μέσα η επαγγελματική σας κάρτα. Θέλετε να είναι κάρτα που εκτός από τις βασικές σας πληροφορίες θέλετε να διαφημίσετε κάποια από τα προϊόντα σας ή και ακόμη από τις υπηρεσίες σας? ή θέλετε μία minimal ματιά στον τρόπο που σας θυμάται ο πελάτης. Κοιτάξτε τις κάρτες των ανταγωνιστών σας τι κάνουν και ενημερωθείτε από αυτές. Μην διστάσετε ακόμη να πάτε σε έναν τυπογράφο και να  ζητήσετε την γνώμη του για την κάρτα που σας ενδιαφέρει. Συνεπώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τις 2 πλευρές της κάρτας σας, εισάγοντας εξτρά πληροφορίες για τους πελάτες σας ή να δώσετε τα απαραίτητα στοιχεία σε 1 όψη και να μείνετε σε πιο καθιερωμένους τύπους. Το ποσό για την εκτύπωση με  2 όψεις ορίζεται περίπου στο 1/5 επιπλέον. Π.χ μία κάρτα 350 γρ. 2 όψεων στα 1000 κομμάτια κοστίζει 90 ευρώ ενώ σε 1 όψη τα ίδια χαρακτηριστικά κοστίζει 70ευρώ.  Μικρές οι διαφορές αλλά και σημαντικές για την εικόνα της επιχείρηση σας.
  5. Μονόχρωμη ή Έγχρωμη;  και πάλι το κόστος εδώ έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι από τα  σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε, καθώς ανεβάζει το κόστος και την εντύπωση της κάρτας. Η μονόχρωμη διαδικασία πάντα είναι πιο φθηνή αλλά κάποιες φορές σας περιορίζει, όπως παραδείγματος χάρη να μην μπορείτε να έχετε μία έγχρωμη φωτογραφία που είναι πολύ συχνό να συμβαίνει σε μία κάρτα. Μπορεί όμως να δημιουργήσει η μονοχρωμία μία αίσθηση κοινής οπτικής γραμμής που κάποιες φορές ξεπερνά και την έγχρωμη κάρτα. Προτιμήστε την έγχρωμη κάρτα καθώς μπορεί και αποδίδει οπτικά όλα τα χρώματα που σας ενδιαφέρουν και μπορούν να συνδυαστούν περίτεχνα μέσα στην κάρτα. Κανείς δεν σας δεσμεύει, εκτός από το κόστος.
  6. Η ποσότητα ή τεμάχια εκτύπωσης .Το πόσες κάρτες θα εκτυπώσετε είναι σημαντικό και πολλές φορές παραβλέπεται. Αναλογιστείτε αν οι κάρτες σας έχουν ανταπόκριση και πόσο γρήγορα τελειώνουν. Αν έχετε υπαλλήλους που χρειάζονται την προσωπική τους κάρτα ή δουλεύετε με πωλητές. Αν πολύ συχνά τις μοιράζετε σε μαγαζιά με κίνηση και χρειάζεστε αρκετές ή αν έχετε τον χώρο σας, όπου οι κάρτες μοιράζονται μόνο από εκεί. Το κόστος διαβαθμίζεται ανά 1000 τεμάχια συνήθως και ανέρχεται περίπου στο 1/4 της τιμής. Θα συναντήσετε πολλές προσφορές στην αγορά αλλά καλό είναι να μελετάτε με ιδιαίτερη προσοχή και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την ποσότητα λοιπόν αναλογιστείτε αν η σχέση προσφοράς και ζήτησης είναι ισορροπημένη.
card

Δείγματα καρτών